Algemeen nieuws

• Parochies ontvangen het collecteschema 2020

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

In de bisschoppenvergadering van 8 oktober hebben de bisschoppen het collecteschema 2020 vastgesteld. Het wordt via de bisdommen naar de parochies gestuurd. Het collecteschema 2020 schrijft een aantal concrete doelen voor, waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd.

• Actie Kerkbalans peilt: Wat vindt u belangrijk?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 04 oktober 2019

De Actie Kerkbalans houdt een landelijke peiling naar de ‘waarde van de kerk’. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en kost ongeveer tien minuten tijd. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

• “In het Jaar van de Roepingen mogen we opnieuw beseffen dat ons christelijk leven ten diepste bepaald wordt door het motto van de Missiemaand: gedoopt en gezonden.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in het openingsartikel van de nieuwe Tussenbeide. Het herfstnummer van Tussenbeide verschijnt bij het begin van de missiemaand oktober.

• Veranderingen bij het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 01 oktober 2019

Er zijn enkele personele veranderingen bij het Bisschoppelijk Adviesbureau Bouwzaken (BAB) aanstaande. De eerste verandering is het afscheid van Henk van Boxtel. Hij bereikt op 15 oktober de pensioengerechtigde leeftijd en beëindigt feitelijk zijn werkzaamheden bij het bisdom Rotterdam per 1 oktober.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende september 2019

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 01 oktober 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten. Ook activiteiten van de bisschop buiten het bisdom worden opgenomen.

• Nieuw in het bisdom: ‘Actie Kerkbalans Service’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 september 2019

Parochies kunnen sinds enkele jaren voor hun actie Kerkbalans gebruikmaken van de expertise van het bisdombureau en de Kerkbalansconsulenten. Om deze ondersteuning nog beter te kunnen verlenen, start het nieuwe diocesane servicecentrum, de ‘Actie Kerkbalans Service’.

• Nederlandse bisschoppen en CDA bespreken actuele thema’s

Door: Rkkerk.nl woensdag 18 september 2019

Vrijdag 13 september 2019 trof een aantal Nederlandse bisschoppen een delegatie van het CDA in het bisdombureau te Rotterdam. De ontmoeting vond plaats in een goede sfeer. De bisschoppen streven naar een regelmatig contact met alle politieke partijen.

• Oktober wordt een bijzondere missiemaand

Door: Katholiekleven.nl/Rkkerk.nl woensdag 11 september 2019

Oktober 2019 is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘bijzondere missiemaand’. Dit om onder de gelovigen een nieuw missionair elan te stimuleren en speciale aandacht te vragen voor de missie en missionarissen over de hele wereld.

• Paus Franciscus: ‘Zorg voor de Schepping’

Door: Rkkerk.nl maandag 09 september 2019

“We hebben een klimaatcrisis veroorzaakt die een ernstige bedreiging vormt voor de natuur en het leven zelf, inclusief het onze.” Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping op zondag 1 september.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende augustus 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 september 2019