Algemeen nieuws

• Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2018

Door: Bisdom Rotterdam maandag 19 augustus 2019

Deze maand verschijnt het Jaarverslag 2018 van het bisdom Rotterdam. Dit inhoudelijke en financiële jaarverslag wordt uitgebracht, nadat voor de zomer de jaarrekening 2018 werd goedgekeurd door de REA en het Kathedraal Kapittel en door de bisschop ondertekend.

• Pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria van Eeuwijk overleden

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 16 augustus 2019

Op 9 augustus 2019 is op 88-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Hendrikus Christiaan Gerardus Maria (Henk) van Eeuwijk, minderbroeder franciscaan. Pater Van Eeuwijk o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende juli 2019

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 juli 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.

• Bestel de Nederlandse vertaling van ‘Christus vivit’

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 24 juli 2019

‘Christus vivit’ (‘Christus leeft’) is de titel van de exhortatie die paus Franciscus schreef naar aanleiding van de synode over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’ (oktober 2018). De tekst is nu beschikbaar in de door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling.

• Kerkbalans: inkomsten en uitgaven parochies 2017

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 juli 2019

De landelijke cijfers van de inkomsten en uitgaven van parochies bekendgemaakt. Daarbij is speciale aandacht voor de inkomsten uit de actie Kerkbalans. De cijfers zijn uitgesplitst per bisdom en voorzien van een vergelijking met het voorgaande jaar.

• Per 1 juli 2019 kunnen parochies bij de overheid zelf digitaal gratis VOG’s aanvragen. Om inzichtelijk te maken welk preventiebeleid er wordt gevoerd als het gaat om seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag, kan nu worden gelinkt naar een speciale pagina over Preventiebeleid op rkkerk.nl.

• Pater Jozef Johannes Maria Kolkman overleden

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

Op 26 juni 2019 is overleden de zeereerwaarde pater Jozef Johannes Maria (Jos) Kolkman, minderbroeder franciscaan. Pater Kolkman o.f.m. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.

• Bij gelegenheid van het Hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus (28 juni 2019) in het Jaar van de Roepingen heeft Mgr. Van den Hende een brief geschreven aan de priesters van en in het bisdom. Het hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus wordt internationaal gevierd als ‘dag van de priesterlijke heiliging’ (Giornata di Santificazione Sacerdotale).

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende juni 2019

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 juli 2019

• Pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren overleden

Door: Bisdom Rotterdam maandag 17 juni 2019

Op 12 juni 2019 is op 83-jarige leeftijd overleden de zeereerwaarde pater Cornelis Antonius Maria (Kees) van Haasteren, redemptorist. Kees van Haasteren c.s.s.r. werd geboren op 31 oktober 1936 te Leiden en priester gewijd op 24 april 1962 te Wittem (Zuid Limburg). Pater Van Haasteren c.s.s.r. was verbonden met de pastoraal van het bisdom Rotterdam.