Inspiratie

 • Bisdominitiatieven voor migranten en vluchtelingen

  Door: Rkkerk.nl maandag 21 oktober 2019

  Naar aanleiding van de Werelddag van vluchtelingen en migranten (29 september 2019) geven de bisdommen een update van de initiatieven en projecten gericht op vluchtelingen en migranten binnen de bisdommen. De update is een aanvulling op het in 2016 uitgegeven overzicht ‘Herbergzaam Nederland’.

 • Mariaconcert basiliek Schiedam: ‘Maria inspireert en troost’

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 oktober 2019

  Twee koren, een ensemble, een cantorij en een sopraan verzorgden op zondag 20 oktober in de basiliek in Schiedam een concert met Marialiederen. Mgr. Van den Hende was onder de genodigden en hield een korte overweging.

 • Eucharistische aanbidding in de kathedraal van Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

  Op vrijdag 12 oktober vond in het bisdomhuis een ontmoeting plaats van de bisschop met een aantal kernvrijwilligers van de eucharistische aanbidding in de kathedraal. Iedere doordeweekse dag wordt om 9.30 uur de eucharistie gevierd in de kathedraal. Aansluitend wordt in de dagkapel het heilig sacrament in de monstrans uitgesteld.

 • Bisschop: ‘Inzet voor preventie heeft een fundament in onze roeping’

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

  Door de meldingen in 2010 en daarna van seksueel misbruik, het onderzoek van de heer Deetman en de eindrapportage van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK, is het besef verder gegroeid dat aandacht voor preventie noodzakelijk is en blijft.

 • Meet & greet over nalatenschappen en de Kerkbalansfolder

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

  Op woensdag 9 oktober organiseerden de Kerkbalansconsulenten een meet & greet over je eigen Kerkbalansfolder en de Actie Kerkbalans Service. Op de avond was er ook een inleiding over nalatenschappen.

 • “Deze bijzondere missiemaand gaat het niet alleen over missionarissen die actief zijn ver weg in het buitenland. Ook hier zijn we geroepen om ons geloof te delen met mensen die Jezus nog niet kennen.” Tijdens de eerste Tour of Faith van het nieuwe seizoen vroeg Mgr. Van den Hende de jongeren daarom om na te denken over de betekenis van hun doopsel.

 • Brielle sluit bedevaartseizoen 2019 af

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 11 oktober 2019

  Het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum heeft het bedevaartseizoen 2019 afgesloten met een jongerenbijeenkomst en een plechtige eucharistieviering, waarin vicaris-generaal Visser hoofdcelebrant was en custos Glas concelebreerde.

 • Dieslezing Vronesteyn: Celibaat als roeping

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 oktober 2019

  ‘Celibaat als roeping.’ Dat was het onderwerp van de dieslezing die pastoor Michel Hagen op 1 oktober uitsprak op Centrum Vronesteyn. Michel Hagen is als spirituaal verbonden aan de priester- en diakenopleiding en koos het onderwerp vanwege het diocesane Jaar van de Roepingen.

 • Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand oktober gaat over doneren via een overeenkomst.

 • Instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 29 september 2019

  De ‘Actie Kerkbalans Service’ coördineert de Kerkbalans ondersteuning aan parochies in het bisdom Rotterdam. Een van de nieuwe activiteiten binnen het servicecentrum zijn instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase. Op woensdag 25 september vond een bijeenkomst plaats in Naaldwijk.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven