Netwerk van liefde

 • Paus: ‘Werelddag van de Armen moet hoop geven’

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 augustus 2019

  “De hoop van de armen is niet voor altijd verloren” (Psalm 9, 19). Dit is het thema van de Werelddag van de Armen die dit jaar plaatsvindt op 17 november. Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven.

 • Nieuwe caritaszuil voor parochies

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

  De Diocesane Caritas Instelling (DCI) van het bisdom heeft een caritaszuil ontwikkeld. Met de pilaar kunnen de PCI’en van de parochies structurele aandacht vragen voor mensen in nood. Dat is te lezen in het nieuwe nummer van Tussenbeide dat begin juni verscheen.

 • Vijf tips over hoe je mensen in armoede het beste kunt helpen

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 juni 2019

  De cijfers liegen er niet om: één op de vijftien huishoudens in Nederland staat aan het einde van de maand rood, 540.000 mensen verkeren in problematische schulden en 378.000 kinderen groeien op in armoede. “Maar achter deze cijfers zitten mensen van vlees en bloed”, zegt Jacqueline Beekman van Sociaal Werk Nederland tijdens haar inleiding bij de werkconferentie ‘Armoede en Schulden'.

 • 152.000 euro voor diaconale projecten in het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 juni 2019

  De Diocesane Caritas Instelling (DCI) kende afgelopen jaar 152.000 euro toe aan diaconale projecten in het bisdom Rotterdam. Bijna een derde van de bestedingen ging naar projecten voor kinderen, jongeren en studenten. Dat blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag en jaarrekening 2018 van de DCI.

 • Mgr. Van den Hende bezoekt zorginstelling in Dordrecht

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 mei 2019

  “Werken in de zorg vanuit je katholieke identiteit is niet alleen werken voor katholieke mensen in het huis, maar juist vanuit de katholieke inspiratie er zijn voor alle mensen.” Dit zegt Mgr. Van den Hende tijdens zijn bezoek aan De Merwelanden in Dordrecht.

 • Nieuwe video: Ontdek de jongerenbedevaart naar Banneux

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 april 2019

  “Banneux laadt je op en geeft je energie”, zegt een jongere over de bedevaart naar Banneux. In het weekend van 4 tot en met 6 oktober 2019 is de jongerenbedevaart naar dit Mariaoord in de Belgische Ardennen. In tegenstelling tot wat velen denken, is er voor jongeren veel te beleven en te doen. Een nieuwe video van het bisdom Rotterdam laat zien wat Banneux te bieden heeft.

 • Naast de vastenwandelingen behoren ook de soberheidsmaaltijden tot de populairste activiteiten van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Het overzicht van deze zesde week in de Veertigdagentijd bevat zestien soberheidsmaaltijden in parochies van het bisdom Rotterdam op een totaal van 56 activiteiten.

 • 40-dagencampagne: Vastenwandelingen en waterpelgrimages

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 25 maart 2019

  Vastenwandelingen en lokale pelgrimstochten zijn een belangrijk onderdeel van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’ in het bisdom Rotterdam. Een derde van de ruim driehonderd aangemelde activiteiten die katholieke parochies, instellingen en scholen organiseren in de Veertigdagentijd kan hiertoe worden gerekend. Dit komt vooral door de dagelijkse vastenwandelingen in de parochies O.L. Vrouw van Sion (Midden-Delfland) en Pax Christi (Woerden).

 • 40-dagencampagne: Vasten voor een goed doel

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 15 maart 2019

  De 40-dagencampagne ‘Netwerk van liefde’ is in het bisdom Rotterdam in volle gang. Deze week vasten jongeren in Hillegom 24 uur voor een goed doel, maken parochianen in Vlaardingen kennis met een pater die zich inzet voor vluchtelingen, en is in Maassluis een vastenochtend.

 • 40-dagencampagne: Oecumenische avondgebeden en vespervieringen

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 maart 2019

  In de Veertigdagentijd zoeken sommige rooms-katholieke geloofsgemeenschappen en protestantse gemeenten elkaar op in de voorbereiding op Pasen. Zij vasten en bidden samen, en geven aalmoezen voor een gemeenschappelijk diaconaal doel.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven