Netwerk van liefde

• DCI neemt afscheid van voorzitter en secretaris

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 02 oktober 2019

Tijdens de vergadering op donderdag 26 september namen de voorzitter en de secretaris van de Diocesane Caritas Instelling (DCI) afscheid. Voorzitter Wilbert van Erp en secretaris Jan Kroft werden toegesproken door algemeen econoom John Bakker. Mgr. Van den Hende dankte hen voor hun inzet.

• Het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI) organiseren een projectentocht op zaterdag 12 oktober 2019 door Den Haag. Vrijwilligers die zich inzetten voor diaconie in hun parochie en belangstellenden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze tocht.

• Paus Franciscus: “Het gaat niet alleen maar om migranten”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 september 2019

Op de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (zondag 29 september) vraagt paus Franciscus opnieuw aandacht voor deze kwetsbare groep die vaak ten gevolge van oorlog, maar ook ten gevolge van armoede, honger en klimaatproblemen, op drift is en op zoek naar een beter bestaan.

• Paus: ‘Werelddag van de Armen moet hoop geven’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 augustus 2019

“De hoop van de armen is niet voor altijd verloren” (Psalm 9, 19). Dit is het thema van de Werelddag van de Armen die dit jaar plaatsvindt op 17 november. Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven.

• Nieuwe caritaszuil voor parochies

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

De Diocesane Caritas Instelling (DCI) van het bisdom heeft een caritaszuil ontwikkeld. Met de pilaar kunnen de PCI’en van de parochies structurele aandacht vragen voor mensen in nood. Dat is te lezen in het nieuwe nummer van Tussenbeide dat begin juni verscheen.

• Vijf tips over hoe je mensen in armoede het beste kunt helpen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 14 juni 2019

De cijfers liegen er niet om: één op de vijftien huishoudens in Nederland staat aan het einde van de maand rood, 540.000 mensen verkeren in problematische schulden en 378.000 kinderen groeien op in armoede. “Maar achter deze cijfers zitten mensen van vlees en bloed”, zegt Jacqueline Beekman van Sociaal Werk Nederland tijdens haar inleiding bij de werkconferentie ‘Armoede en Schulden'.

• 152.000 euro voor diaconale projecten in het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 11 juni 2019

De Diocesane Caritas Instelling (DCI) kende afgelopen jaar 152.000 euro toe aan diaconale projecten in het bisdom Rotterdam. Bijna een derde van de bestedingen ging naar projecten voor kinderen, jongeren en studenten. Dat blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag en jaarrekening 2018 van de DCI.

• Mgr. Van den Hende bezoekt zorginstelling in Dordrecht

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 22 mei 2019

“Werken in de zorg vanuit je katholieke identiteit is niet alleen werken voor katholieke mensen in het huis, maar juist vanuit de katholieke inspiratie er zijn voor alle mensen.” Dit zegt Mgr. Van den Hende tijdens zijn bezoek aan De Merwelanden in Dordrecht.

• Nieuwe video: Ontdek de jongerenbedevaart naar Banneux

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 april 2019

“Banneux laadt je op en geeft je energie”, zegt een jongere over de bedevaart naar Banneux. In het weekend van 4 tot en met 6 oktober 2019 is de jongerenbedevaart naar dit Mariaoord in de Belgische Ardennen. In tegenstelling tot wat velen denken, is er voor jongeren veel te beleven en te doen. Een nieuwe video van het bisdom Rotterdam laat zien wat Banneux te bieden heeft.

• Naast de vastenwandelingen behoren ook de soberheidsmaaltijden tot de populairste activiteiten van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Het overzicht van deze zesde week in de Veertigdagentijd bevat zestien soberheidsmaaltijden in parochies van het bisdom Rotterdam op een totaal van 56 activiteiten.