Nieuwsoverzicht

• “Wat ik als rode draad door de dag heen zag, was dat eten verbindt”, zegt Tineke Heemskerk over de projectentocht welke werd georganiseerd door het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI).

• Bisdominitiatieven voor migranten en vluchtelingen

Door: Rkkerk.nl maandag 21 oktober 2019

Naar aanleiding van de Werelddag van vluchtelingen en migranten (29 september 2019) geven de bisdommen een update van de initiatieven en projecten gericht op vluchtelingen en migranten binnen de bisdommen. De update is een aanvulling op het in 2016 uitgegeven overzicht ‘Herbergzaam Nederland’.

• Mariaconcert basiliek Schiedam: ‘Maria inspireert en troost’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 21 oktober 2019

Twee koren, een ensemble, een cantorij en een sopraan verzorgden op zondag 20 oktober in de basiliek in Schiedam een concert met Marialiederen. Mgr. Van den Hende was onder de genodigden en hield een korte overweging.

• Parochies ontvangen het collecteschema 2020

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

In de bisschoppenvergadering van 8 oktober hebben de bisschoppen het collecteschema 2020 vastgesteld. Het wordt via de bisdommen naar de parochies gestuurd. Het collecteschema 2020 schrijft een aantal concrete doelen voor, waarvoor een bijdrage vanuit de Rooms-Katholieke Kerk Nederland wordt gevraagd.

• Eucharistische aanbidding in de kathedraal van Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op vrijdag 12 oktober vond in het bisdomhuis een ontmoeting plaats van de bisschop met een aantal kernvrijwilligers van de eucharistische aanbidding in de kathedraal. Iedere doordeweekse dag wordt om 9.30 uur de eucharistie gevierd in de kathedraal. Aansluitend wordt in de dagkapel het heilig sacrament in de monstrans uitgesteld.

• Bisschop: ‘Inzet voor preventie heeft een fundament in onze roeping’

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Door de meldingen in 2010 en daarna van seksueel misbruik, het onderzoek van de heer Deetman en de eindrapportage van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK, is het besef verder gegroeid dat aandacht voor preventie noodzakelijk is en blijft.

• Meet & greet over nalatenschappen en de Kerkbalansfolder

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober organiseerden de Kerkbalansconsulenten een meet & greet over je eigen Kerkbalansfolder en de Actie Kerkbalans Service. Op de avond was er ook een inleiding over nalatenschappen.

• “Deze bijzondere missiemaand gaat het niet alleen over missionarissen die actief zijn ver weg in het buitenland. Ook hier zijn we geroepen om ons geloof te delen met mensen die Jezus nog niet kennen.” Tijdens de eerste Tour of Faith van het nieuwe seizoen vroeg Mgr. Van den Hende de jongeren daarom om na te denken over de betekenis van hun doopsel.

• Brielle sluit bedevaartseizoen 2019 af

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 11 oktober 2019

Het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum heeft het bedevaartseizoen 2019 afgesloten met een jongerenbijeenkomst en een plechtige eucharistieviering, waarin vicaris-generaal Visser hoofdcelebrant was en custos Glas concelebreerde.

• Dieslezing Vronesteyn: Celibaat als roeping

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 oktober 2019

‘Celibaat als roeping.’ Dat was het onderwerp van de dieslezing die pastoor Michel Hagen op 1 oktober uitsprak op Centrum Vronesteyn. Michel Hagen is als spirituaal verbonden aan de priester- en diakenopleiding en koos het onderwerp vanwege het diocesane Jaar van de Roepingen.