• Duurzaamheid is thema van Week van het Katholiek Onderwijs 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 september 2019

De Week van het Katholiek Onderwijs (30 september tot en met 4 oktober) staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. De week sluit aan bij de feestdag van de heilige Franciscus van Assisi (4 oktober) en Laudato si’, de encycliek van paus Franciscus over zorg voor de schepping.

• Actie Kerkbalans: Zes voorbeeldartikelen voor parochies

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 september 2019

Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Parochiebesturen ontvangen hierover een brief met het verzoek het materiaal door te sturen aan de redacties van parochiebladen en parochiewebsites.

• Prinsjesdagviering in Den Haag vraagt aandacht voor het klimaat

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 september 2019

“Zorg nu voor wie dan leeft.” Met dit thema vroegen op dinsdag 17 september religieuze en levensbeschouwelijke organisaties tijdens de Prinsjesdagviering in Den Haag aandacht voor het klimaat. De Prinsjesdagviering werd bijgewoond door onder meer leden van de regering en de Eerste en Tweede Kamer, nuntius Mgr. Cavalli en Mgr. Van den Hende als bisschop van Rotterdam.

• Maria van Fatima reist het hele land door in de Vredesweek

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 19 september 2019

Op zaterdag 21 september start de Vredeweek (21-29 september) die jaarlijks wordt georganiseerd door Pax. Deze organisatie voert actie voor vrede en werkt met mensen in conflictgebieden aan een menswaardige en vreedzame samenleving. De Nederlandse bisschoppen houden dit jaar in de Vredesweek een landelijke gebedsestafette.

• Paus Franciscus: “Het gaat niet alleen maar om migranten”

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 september 2019

Op de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (zondag 29 september) vraagt paus Franciscus opnieuw aandacht voor deze kwetsbare groep die vaak ten gevolge van oorlog, maar ook ten gevolge van armoede, honger en klimaatproblemen, op drift is en op zoek naar een beter bestaan.

• Nederlandse bisschoppen en CDA bespreken actuele thema’s

Door: Rkkerk.nl woensdag 18 september 2019

Vrijdag 13 september 2019 trof een aantal Nederlandse bisschoppen een delegatie van het CDA in het bisdombureau te Rotterdam. De ontmoeting vond plaats in een goede sfeer. De bisschoppen streven naar een regelmatig contact met alle politieke partijen.

• Oktober wordt een bijzondere missiemaand

Door: Katholiekleven.nl/Rkkerk.nl woensdag 11 september 2019

Oktober 2019 is door paus Franciscus uitgeroepen tot ‘bijzondere missiemaand’. Dit om onder de gelovigen een nieuw missionair elan te stimuleren en speciale aandacht te vragen voor de missie en missionarissen over de hele wereld.

• Vronesteyn start studiejaar 2019-2020

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 11 september 2019

Op donderdag 5 september startte Centrum Vronesteyn voor de Priesteropleiding en Diakenopleiding het nieuwe studiejaar met een eucharistieviering in de Eendrachtskapel in Rotterdam. In deze eucharistieviering werd Melchior Kerklaan opgenomen onder de wijdingskandidaten.

• Paus Franciscus: ‘Zorg voor de Schepping’

Door: Rkkerk.nl maandag 09 september 2019

“We hebben een klimaatcrisis veroorzaakt die een ernstige bedreiging vormt voor de natuur en het leven zelf, inclusief het onze.” Dat schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor de Zorg voor de Schepping op zondag 1 september.

• Uit de agenda van Mgr. Van den Hende augustus 2019

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 06 september 2019

Op deze website wordt maandelijks de activiteitenagenda van de bisschop gepubliceerd. Hierin zijn opgenomen activiteiten in parochies en vicariaten en diocesane activiteiten.