Netwerk van liefde

Bezoek van bisschop aan bedevaartgangers Banneux

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 29 mei 2024

Foto’s: Bisdom Rotterdam

Bisschop Van den Hende vierde de eucharistie op zondag en nam deel aan de ontmoeting

Van vrijdag 24 t/m dinsdag 28 mei reisde een grote groep pelgrims uit het bisdom Rotterdam naar het bedevaartoord Banneux in de Belgische Ardennen. Daar kwamen ze samen met pelgrims uit het bisdom Haarlem-Amsterdam voor een vijfdaagse bedevaart. Vanuit het bisdom Rotterdam werd de bedevaart georganiseerd door Caritas Banneux Bisdom Rotterdam.

Bisschop Van den Hende bezocht de pelgrims op zondag 26 mei en was hoofdcelebrant in de internationale hoogmis op het heiligdom. Concelebranten waren de rector van het heiligdom en de priesters die de bedevaart begeleidden. Vanuit het bisdom Rotterdam nam diaken Dick Vrijburg deel aan de bedevaart.

De bisschop ontmoette de pelgrims bij het ontbijt op zondagochtend. Na de eucharistieviering was er een gezamenlijke maaltijd en volgde een middagprogramma met vrije tijd en daarna een viering op het heiligdom met aanbidding van het allerheiligst Sacrament, waarbij de bisschop alle pelgrims de ziekenzegen gaf met het Allerheiligste in de monstrans.

“Samen met Maria bidden wij tot God. Samen met Maria luisteren wij naar Gods woord. Samen met Maria komen wij bijeen rond het altaar van de Heer”, zei de bisschop in zijn homilie tijdens de eucharistieviering. De Kerk vierde deze zondag het feest van de heilige Drie-Eenheid. “God, zo vieren wij vandaag, is de Vader die van ons houdt, de Zoon die als mens ons leven heeft gedeeld, de Heilige Geest die ons sterkt en die ons blijft helpen en inspireren”, aldus de bisschop. En: “Als iemand zich heeft toevertrouwd aan God, de Vader, de Zoon en de Geest, dan is het Maria wel.”

“Hier in Banneux is het Maria zelf die laat zien dat zij veel vertrouwen heeft in God. En Maria nodigt ons uit om ook dat vertrouwen te hebben in Gods liefde, ook wanneer wij het moeilijk hebben in ons leven door ziekte, door armoede, door eenzaamheid, door verdriet”, aldus de bisschop. “Samen met Maria mogen wij blijven bouwen aan onze band met de Heer. En we blijven met Maria bidden voor elkaar en voor de mensen om ons heen. Ik zou vandaag willen zeggen: geef de moed niet op ook al is uw leven zwaar. Blijf met Maria vertrouwen in geloof en bewaar met haar hulp uw verbondenheid met God, die is de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven