Inspiratie

Online noveengebed op weg naar de Nationale Bedevaart Brielle

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 juni 2024

V.l.n.r. Broeder Joachim Oude Vrielink ofm, custos pastoor Jack Glas, diaken Iwan Osseweijer. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Online wordt een noveen gebeden op weg naar de feestdag van de heilige Martelaren van Gorcum

Vanaf donderdag 27 juni is het mogelijk om negen dagen lang samen biddend op weg te gaan naar de Nationale Bedevaart Brielle. Elke dag om 12.00 uur kan online worden meegebeden met een noveen via het YouTube-kanaal van het bisdom. De noveen kan ook later op de dag worden gebeden. Aan de noveen werken mee: de custos van het heiligdom pastoor Jack Glas, broeder Joachim Oude Vrielink ofm en diaken Iwan Osseweijer van de Bisschoppelijke Brielse Commissie.

“Hoop doet bidden” is dit jaar het thema van de Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 6 juli. De lezingen die in de noveen worden gebruikt hebben daarom te maken met hoop.

De heilige Martelaren van Gorcum zijn trouw gebleven aan het getuigenis van Christus in woord en sacrament en zijn Christus nagevolgd tot in de dood. Zij hebben in tijden van bedreiging, angst en pijn de moed niet verloren, omdat de hoop op het eeuwig leven hen sterkte.

De online noveen, die dit jaar voor de vijfde keer wordt gehouden, bidt daarom in de dagen voorbereiding op de Nationale Bedevaart en de viering van het feest van deze heilige Martelaren: “Wij bidden U: schenk ons uw Heilige Geest om ook de hoop niet te verliezen, maar te groeien in geloof, hoop en liefde. Laat ons door uw genade verkondigers van de hoop zijn in de wereld. Dat bidden wij U, op voorspraak van de heilige Martelaren van Gorcum en door Christus onze Heer.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven