Katholiek sociaal denken
De educatieve opdracht van de katholieke school is een werk van liefde en een dienst aan de samenleving
Het evangelie roept ons op om ons in te zetten voor onze naasten. Maar hoe weet je nu wat er gedaan moet worden, zeker in een wereld die steeds complexer geworden is? Steeds meer mensen ontdekken dat de sociale leer van de Kerk helpt bij het vinden van antwoorden op deze vragen. Het belangrijkste uitgangspunt van de katholieke sociale leer is de menselijke persoon. De mens is het beeld van God (Genesis 1, 27). Daarom komt iedere mens een waardigheid toe, die je als persoon nooit verliest.
De sociale leer van de Kerk is ten diepste verbonden met onze roeping en met het vieren van de sacramenten. We worden gevoed door de sacramenten om onze band met Christus te versterken en om te getuigen van Gods liefde in woord en daad. Die liefde is de rode draad die door de sociale leer van de Kerk loopt.
Vanuit de gemeenschap van de Kerk is er vanouds een band met de school. De Kerk beschouwt de educatieve opdracht van de katholieke school als een werk van liefde en een dienst aan de samenleving.
Het Officium Educationis maakt een reeks brieven voor iedereen die werkzaam is in het katholiek onderwijs. Het Officium bestaat uit de bisschoppelijk gedelegeerden voor het katholiek onderwijs, de voorzitter van de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) en de onderwijsreferent van de Nederlandse bisschoppen, Mgr. dr. Hendriks.
Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.