Over Kerkbalans

Kerkbalans is de jaarlijkse terugkerende actie voor geldwerving door parochies

In de Kerk is geld geen hoofdzaak, maar wel noodzaak. Geldwerving is buitengewoon belangrijk. Het bisdom Rotterdam versterkt daarom het netwerk van mensen die in de parochies de geldwerving behartigen. Hiervoor worden bijeenkomsten in de twee vicariaten van het bisdom gehouden en regelmatig vindt ook een diocesane bijeenkomst plaats over geldwerving.

De landelijke actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden in januari. Het is de grootste fondswervingsactie in het land. De Kerk is het waard om je voor in te zetten en betrokken te zijn! Zie voor meer informatie: www.kerkbalans.nl

• Parochies hoeven de actie Kerkbalans niet te beperken tot januari. Sterker nog, het hele jaar door mag de parochie lokaal goede aandacht hebben voor geldwerving. Consulenten Kerkbalans ondersteunen parochies daarbij.
  • Download het Stappenplan Kerkbalans
  • Neem als parochie contact op met een Kerkbalansconsulent via E kerkbalans@bisdomrotterdam.nl
  • Ook voor de beoordeling van uw brief voor de actie Kerkbalans!
  • Meet & greet over nalatenschappen en de Kerkbalansfolder

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 15 oktober 2019

Op woensdag 9 oktober organiseerden de Kerkbalansconsulenten een meet & greet over je eigen Kerkbalansfolder en de Actie Kerkbalans Service. Op de avond was er ook een inleiding over nalatenschappen.

• Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand oktober gaat over doneren via een overeenkomst.

• Actie Kerkbalans peilt: Wat vindt u belangrijk?

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 04 oktober 2019

De Actie Kerkbalans houdt een landelijke peiling naar de ‘waarde van de kerk’. De peiling bestaat uit een aantal korte vragen en kost ongeveer tien minuten tijd. Kerkleden worden van harte uitgenodigd om mee te doen en de peiling door te sturen naar anderen voor wie dit ook interessant is.

• Instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase

Door: Bisdom Rotterdam zondag 29 september 2019

De ‘Actie Kerkbalans Service’ coördineert de Kerkbalans ondersteuning aan parochies in het bisdom Rotterdam. Een van de nieuwe activiteiten binnen het servicecentrum zijn instructiebijeenkomsten voor gebruikers van Exact en DocBase. Op woensdag 25 september vond een bijeenkomst plaats in Naaldwijk.

• Nieuw in het bisdom: ‘Actie Kerkbalans Service’

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 september 2019

Parochies kunnen sinds enkele jaren voor hun actie Kerkbalans gebruikmaken van de expertise van het bisdombureau en de Kerkbalansconsulenten. Om deze ondersteuning nog beter te kunnen verlenen, start het nieuwe diocesane servicecentrum, de ‘Actie Kerkbalans Service’.