DiaconAction

Bij DiaconAction zetten tieners en jongeren zich in voor mensen in hun eigen omgeving

Het woord DiaconAction bestaat uit twee woorden: diaconie en actie. Diaconie is vanuit je geloof mensen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meedoen met DiaconAction is eenvoudig. Prik met je jongerengroep een datum in november of december. Dit is de actieperiode. Bedenk een leuke actie en werk jullie idee verder uit. Om inspiratie op te doen kun je lezen wat andere groepen op touw hebben gezet.

M25 Westland in actie. (Foto: Facebook M25 Westland)

Voorbeelden

Hieronder lees je korte stukjes van jongeren die diaconaal aan de slag gaan. Laat ook zien dat je meedoet aan DiaconAction en mail ons over je activiteit. Er is ook een Facebookpagina van DiaconAction. Daar zie je welke jongeren nog meer meedoen: www.facebook.nl/diaconaction

• Rock Solid Ter Aar/ Aarlanderveen - spellenavond. De tieners van Rock Solid uit Ter Aar en Aarlanderveen organiseerden een spelletjesavond voor mensen met een beperking (2017)