zaterdag 19/10/2019

Huwelijksvoorbereiding en gezinspastoraat

Op 19 oktober (10.30-13.00 uur) vindt in het parochiehuis van de r.-k. parochie H. Bartholomeus (Veenweg 36 Nootdorp) een bijeenkomst plaats van de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin (DWHG) met pastorale beroepskrachten en vrijwilligers die zich in de parochies van het bisdom Rotterdam bezighouden met huwelijksvoorbereiding en pastorale zorg voor gezinnen.

Tijdens deze ontmoeting zal de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin een terugkoppeling geven over activiteiten, waaronder de Pre Marriage Course en de Marriage Course. Daarnaast zal Maite Vorstman spreken over EFT (Emotionally Focused Therapy). Dit is een vorm van relatietherapie die rekening houdt met christelijke waarden en normen. Dorine Sommer, Relatiemanager Marriage & Parenting Courses van Alpha Nederland, zal spreken over een pilot inzake een nieuwe Parenting Course over gelovige opvoeding van kinderen, met name tieners. Ook zal er een interactief moment zijn: gelegenheid tot het stellen van vragen.

10.15 uur Inloop met koffie/thee
10.30 uur Inleiding: terugkoppeling activiteiten Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin en informatie over EFT (Emotionally Focused Therapy) door Maite Vorstman
11.15 uur Pauze met koffie/thee
11.30 uur u Dorine Sommer over een nieuwe Parenting Course van Alpha Nederland met gelegenheid tot het stellen van vragen
12.15 uur Lunch
13.00 uur Sluiting

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Diocesane Werkgroep Huwelijk en Gezin (11 juni 2016) liet bisschop Van den Hende weten hoe belangrijk het is dat parochies katholieke echtparen daadwerkelijk steunen in hun huwelijk, niet alleen waar het gaat om een goede voorbereiding op de viering van de huwelijkssluiting, maar ook gaandeweg het huwelijk. Op 27 oktober 2018 vond in Nootdorp de tweede bijeenkomst plaats die werd georganiseerd door DWHG inzake huwelijk en huwelijksvoorbereiding.

Via het aanmeldformulier kunt u zich tot uiterlijk 10 oktober voor de bijeenkomst aanmelden.

Parochiehuis r.-k. parochie H. Bartholomeus
Veenweg 36 te Nootdorp

Er is parkeergelegenheid in de wijken rondom de kerk, langs de Veenweg zelf (hoewel niet langs het water, vanwege het risico op boetes) en beperkt op het kerkterrein zelf. Het parochiehuis is het moderne gebouw dat aan de linkerkant aan de kerk vast zit.

Neem voor vragen contact op met Silvia de Haan, secretariaat, via e-mail s.d.haan@bisdomrotterdam.nl of via telefoonnummer 010 - 2815174.